Amfetamin


Mi is az az amfetamin (amphetamin), avagy minden amit csak érdemes, és lehetséges tudni róla!

A legkedveltebb és legkönnyebben beszerezhető (parti)drog. Egy erős stimuláns dopping szer, mely az éberség, kipihentség, fáradhatatlanság, étvágytalanság, nyílt elme érzését kölcsönzi nekünk, élvezetesebbé téve a mindennapi dolgokat. Ezzel nem is lenne semmi gond, de mint tudjuk, mindennek ára van és itt nem a 3000 ft-ra gondolok: Ami pluszt a hétvégén kapunk tőle azt a hét többi részén kétszeres áron vámoljuk vissza.

Huzamosabb használata a szervezet így hát az elme öregedésének folyamatát is gyorsítja. Emellett mivel egy kémiai vegyület, szerveinket károsítja, minimális fizikai és maximális pszichikai függőséget okozva.

Ha még nem olvastad volna
(tedd meg!!!) a methamfetaminról szóló részt, itt az ideje, ugyanis a meth az amfetamin párlatának gyümölcse, és egyben a valaha ismert legbrutálisabb életellenes drog is egyben, ebből következően ha olyan irreális mértékben nem is, de hasonlóképp gyakorolnak hatást az emberi szervezetre és annak működésére.

Nálunk speed-ként szerezhető be ez az anyag, jó sok koffeinnel, maximum 10%-os amfetamin tartalommal.

Fogyasztható gyomorsav, orrnyálkahártya, vagy vénás felszívódás útján.

Meglepő módon az amfetaminszármazékok csoportjába tartozik, amit egy másik amfetamin származékból állítanak elő az efedrinből (ephedrin) ami egy természetes anyag az efedra (növény) szintetikusan előállított formája. (Természetesen az efedrint magából a növényből is ki lehetne vonni, de ez rengeteg pluszköltséget jelentene szegény gyógyszergyáraknak amit nem fedezne a több ezerszeres haszonkulcs amivel dolgoznak.)


Néhány anyag amivel kölcsönhatásba kerülhet az efedrin a tablettából való kivonása és az amfetamin előállítása közben: Alkohol, Benzin, Éter (féktisztító), Foszforsav (akkumulátorsav), Mosodai mosószer (ez utóbbit nyomokban tartalmazhatja is), Acetát, Aceton, Nátrium-hidroxid, Hidrogén...

Legnagyobb veszélye a sufnituning előállítási formákban, és az összevissza ütögetésben (Pl.: Egyszer kaptam kalcium-karbonáttal ütött adagot egy tagtól, aki tudta hogy vénásan nyomom, utánanéztem ez az anyag a márvány), na meg az adagolási útmutató hiányában rejlik
. Gondolok itt arra: hogyha egy amfetamin függő csak egy minimális adag tiszta amfetamint kapna, jóval egészségesebb lenne, illetve ha ezt az adagot fokozatosan egyre ritkábban kapná, talán még le is szokna.---Ez persze ha rajtad múlik kivitelezhetetlen, mert ez a rohadt anyag, mindenféle erőfeszítés nélkül hiteti el az agyaddal amint a szervezetedbe ért, hogy mindennél jobban szükséged van rá, legyél te akármilyen készen is!


Kinézete:

Egy rögös, nedves, jellegzetes szagú anyag, melynek színe általában fehér, de különböző okoknál fogva változhat:

http://nyheter24.se/multimedia/dynamic/00065/amfetamin_65060w.jpg

http://www.toll.no/upload/Bilder/beslagbilder/2009/med%20Amfetamin%20i%20tankene_1.jpg

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/00849/06s26-knarkfynd-707_849027l.jpg


Az emberi szervezetre gyakorolt hatása:

Rövid távon: Éberség, Fáradhatatlanság, Alaptalan boldogságérzet, Motiváltság, adrenalin növekedése a szervezetben, Befolyásolt módosult tudatállapot, Emelkedett fizikai-pszichikai teljesítő képesség, Felgyorsult anyagcsere folyamatok, Magas elraktározott tápanyag felhasználás, Nagy mértékű só-víz háztartás igénybevétel, Különböző ingerek felerősödése...
A szervezetből való kiürülés következményében: Idegesség, Stressz, Depresszió, Csökkent teljesítőképesség, Figyelem-
-koncentráció hiány, Gyengeség, Pótcselekvési ingerek (pl.: zabálás...), Fizikai fájdalmak...

Hosszú távon: Függőség, Szervi károsodások, Immun hiány, Tolerancia (hozzá szokik a szervezet és egyre többet igényel), Különböző betegségek kialakulása, Pattanásos bőr, Gyomor fekély, Idegrendszer összeomlás, Vérrögképződés, Szív működési zavarok, Magas kalcium hiány, Tápanyag és vitamin hiány, Fog károsodás, Izületi panaszok...


Története:
(Forrás: wikipédia)

Az amfetamin elnevezés az alfa-metil-fenetilamin kémiai név rövidítéséből származik, melyet Gordon Alles amerikai vegyész adott a vegyületnek 1927-ben.

Magát a vegyületet (melynek kémiai neve a mai szabályok szerint 1-fenil-2-aminopropán) először Lázár Edelenau román vegyész állította elő a Berlini Egyetemen 1887-ben. Biológiai1910-ben kezdték kutatni angol vegyészek, amikor az adrenalinéhoz hasonló hatású, szintetikusan előállítható vegyületet kerestek. hatását

Szimpatomimetikus hatását az 1920-as években fedezték fel. Első amfetaminszármazék a Benzedrin nevű gyógyszer volt, mely az amfetamin foszforsavas sója és hörgőtágító hatását az asztma kezelésében hasznosították. (Korábban erre és hasonló célokra az ázsiai eredetű Ephedra Gyógyszerként (és később drogként) való használata ekkor terjed el a világban. Növény kivonatát, az efedrint használták, így előállításával sikerült jócskán csökkenteni az importtól való függést.)

Az első visszaélések a szerrel valószínűleg az Amerikai Egyesült Államokban történtek az 1930-as évek végén, ahol egyetemisták felfedezték, hogy minimális mennyiségű amfetamintól sokkal könnyebben képesek fennmaradni éjszaka és tanulni, jobb lesz a koncentrálóképességük valamint testi szükségleteik is minimálisra csökkennek.

A spanyol polgárháborúban, majd a II. világháború mindegyik nagyobb hadseregében a harcoló alakulatok fáradtságának leküzdésére valamint éberségének és teljesítményének fokozására amfetamintablettákat rendszeresítettek. 1942-től Hitler is rendszeresen metamfetamin-injekciókat (Pervitin) kapott orvosától. A háború utáni (többé-kevésbé legális) polgári használat az 1960-as évekig erősödik, majd ezeket a szereket fokozatosan vonják ki a forgalomból. Illegális használata (abúzusa) illetve katonai célú felhasználása (például az USA légierejénél a Dexedrine) a mai napig fennmaradt.


Pár + infó róla:

Alkoholban oldódik, tehát ha alkoholt iszol kölcsönhatásba lép a véredben az amfetaminnal:

-Vagy csak nem ba..ol be!

-Vagy semlegesíted az amfetamint és minden eddiginél jobban, egyik pillanatról a másikra!

Ha még csak hétvégente fogyasztod, és a hétköznapokban keletkezett űrt a szívással töltöd ki:

-Erősíted mind két függőséget!

-Fokozod mind két anyag mellékhatását!

-Megerősíted az amfetamin okozta egy hetes kimerült fáradtságot!

Ha dohányzol:

-Megerősíted az amúgy is magas százaléki arányod a tüdőrák kialakulásához!

-Irreális mértékben gyengíted az erőléted, és tüdőd kapacitását!

-Ellehetetleníted a c-vitamin szervezetedben való elraktározását, miközben a speed-el fokozod a felhasználását és a szervezetedből való kivonását !

Magyarázat azoknak akiknek szükségük lehet rá: Ha amfetamin hatása alatt állsz, jobban kívánod a cigit mint anno az anyatejet, ebből kifolyólag szívod is mint Csicsolína az apatejet, ráadásul folyamatosan, megszakítás, alvás, a tüdőd pihentetése, és azonnali fájdalom érzet nélkül. Persze másnap és utána is fáj majd a tüdőd, de mivel a nikotin is egy a szervezetet toleranciára kényszerítő anyag, ez nem javítja a napi szál rátádat, ha csak nem a mennyiség növelése a cél.

57 megjegyzés:

Senki on 2011. december 19. 7:36 írta...

azta!
köszi minden infót, az első témába vágó blog, amit érdemes olvasni

Névtelen írta...

A francba, pedig fogyáshoz akartam volna belőle...

Névtelen írta...

egyik osztálytársam is fél éve szedte és agodok érte még letud szokni ha aba hagya

Névtelen írta...

Hihetetlen, hogy az emberek miket fogyasztanak,
de végeznék az összes dílerrel és talán még a fogyasztókkal is. Ezúton is szeretnék nekik sok sok kínt KÍVÁNNI jó hosszú ideig.

Névtelen írta...

ennyi demagógiát egy cikkben! az amfetamin, ha orvos írja fel - már ahol gyógyszertári forgalomban van, sok helyen - , gyógyszer (korábban csodaszernek volt kikiáltva, ami ellenszere a fáradékonyságnak, tökéletes fogyókúrás szer, csökkenti a nyálkahártya duzzanatát, a túlzott nyálkaképződést, tehát hasznos megfázás-/allergiagyógyszer, hatékony figyelemhiányos problémákra, tudósoknak meg csak úgy, mert segít gondolkodni + egy sor problémára hatásos), ha nem, akkor pedig az ördög szere, nem? a kontrollvesztés nem az anyagban van hanem a használóban, teljesen fölösleges démonizálgatni egyes vegyületeket. az amfetamin tökéletes "rideg" stimuláns, hatékonyan kihasználható hatású szer (ahogy használta többek között Neumann János és Erdős Pál matematikusok), nem pedig hedonista élvezeti termék. természetesen tudni kell használni. ha úgy tetszik, élni vele és nem visszaélni. ennyi. ha valaki enni akarja, hadd tegye. ha meg mocskosat kap, szerezzen jobb kontaktot :) vagy tisztítsa meg. erre mindenki képes, aki abszolválta az általános iskola 7-8-os kémiaanyagot.

Névtelen írta...

mellesleg, a kálciumkarbonát nem márvány, hanem mészkő legrosszabb esetben is. egyébként számos patikában kapható étrendkiegészítő tartalmazza. a fokozott kálciumbevitelt ajánják pl. mozgáshiány esetére, idegrendszer erősítésére, dohányzóknak, általában olyankor, amikor az ember csontozata erősebben van terhelve, allergiaszezonra, stb stb. én is szedtem kálciumot többször is különböző okokból, de én nem láttam a Ca-tablettákban márványt, de még csak mészkődarabokat se. ülj le, fiam, egyes. ja, és még valami. a saját rossz példádat (szerhasználati szokásaidat) nem kéne általánosítani az egész világra, mert nem mindenki olyan balfasz, hogy minden megütött mocskot magába nyomjon. ennyi. béke

Névtelen írta...

Én most is és minden harmad nap szét vagyok csúszva Angliai tisztább ?? Cucc!! Most már 2.5 milis fecsivel intravénásan tolom 7 éve !!! 0lehetetlen a leállás mert azt hiszed semmi bajod tőle közben meg k.o. van minden téren! Én aki első szúrásra meg voltam 14 éven keresztül most 1 hónap alatt tönkre ment az összes vénám !!! Ráadásul a fentiek szinte mindegyikét tapasztaltam/ tapasztalom! !! És ami a leszokást qrva de qrva nehézzé teszi az az hogy a feleségemmel együtt toljuk aztán meg vad orgiázás 24/7. De itt most már tényleg vége ha a heroinról leszoktam akkor errol a gagyi felesleges szarrol muszáj leszoknom vagy inkább lövöm magam heroinnal az legalább ki nyír a 'csába gyorsabban mint ez a szar fos egy gypsy a U.K. ből

Névtelen írta...

Ember az Amerikai hadsereg hasznalja sok sikert a katonak kivegzesevel...aki szedi hagy szedje orulj hogy te nem nyomod...

Unknown on 2014. június 22. 0:36 írta...

Na mondja meg valaki melyik a nagyobb fuggoseget okozo drog..a cigi vagy a speed??? Mennyire veszelyes..na es az alkohol mi a rakert legalis? Hat van igazsag? Nem az alkohol a veszelyesebb?? Ezzel meg 4 nap ejszaka utan is ezerszer normalisabb vagy mint 5 sör utan..

Unknown on 2014. június 22. 0:42 írta...

Te buzi gyerek azt sem tudod mirol beszelsz :D mit keresel ezen az oldalon ha te tisztan elsz? Te a magadfajta bunko tudatlan unotteletu alkoholfogyaszto tarsaidat kene lelonod..es mar is szebb lenne a vilag :D

Névtelen írta...

hat jah

Unknown on 2015. május 7. 9:20 írta...

Alkohol, Benzin, Éter (féktisztító), ez nem fektisztito
a foszforsav... nem akkumultorsav (az 30 %os kensav)
amugyis az eloallitashiz voros foszfort hasznlnak nem pedog foszforsavat...
szoval nezz meg utana az infoidnak... a meth- eloallitasahoz amugyis pszeudoefedrin kell

Névtelen írta...

Csak tisztát és "mértékkel" vagy semmit vagy fasz tudja bele esek én is sokszor!!

Névtelen írta...

Kommentproba.

Névtelen írta...

En mar nem birom, en leakarok szokni, en nem akarok leszokni de en leakarok szokni. Ez jatszodik bennem honapok ota es akkor ugy erzem leszoktam 4 napja mar tiszta vagyok legnagyobb kiralynak erzem magam hogy 4 napja a sotet lakasba bezarkozva alszok es zabalok es szenvedek a sajat gondolataimtol, egyedul persze mert az osszes baratom elmartam magam mellol mar, es szenvedek es 5.nap csak elmegyek valakihez azzal nyugtatva magam egesz uton hogy nincspenzem ugy se tudok igy szerhez jutni, de odaerek es ingyen adjak es elfogadom es akkor ket napig az o barlangjaban ulok es keszulok be, utana haza megyek es umdorom van magamtol mimdenkitol foleg attol a kedves embertol akihez atmentem.es segitett rajtam ot hordom le a legjobban es szakitom meg vele a kapcsolatot es folytatodik az otthon ules a 4fal koze beragadas a kaja rendelgetes h ne kelljen utcaramennem mert mar paranoias vagyok, megint kettesben maradok en es az elmém aki soha nem hahy nyugodni mimdig stuffol..ez igy ez igy megy honapok ota hogy leakarok allni de csak szeres ismeroseim vannak, maganyos vagyok otthon egyedul a negy fal kozott csak szoba allok mar valakivel akinek elmomdom h en most tisztulok de talizzunk csinaljunk valamit csak ne szerezzunk es talizunk es ott egy csomo szer mindig szem elott es csak ra megyek, es aklpr ha mehindulok 8 napokat csinalok meg ebren utana 1 hetet tisztan aztan kezdodik a 4nap tisztan 3 szet csapva valtakozas. De undorito, latom ahogy tonkre mennek.az emberek mellett, mentalisan osszezuhannak, kifordulnak, fizikailag szet vannak. Magamom is erzem h depresszios, antiszocialis, skizofren, szemelyoseg zavaros
Paranoias lettem. Ok meg foleg. Anba akarom hagyni nagyon, fogaim is tornek le... de egyedul nehez. Hogy kell leszokni a speedrol? Nincs eletcelom, nem motival semmi, legyen hol aludnom, mit ennem meg legyen szerem ezert elek. 4eve vagyok rajta, masfel eve viszont kokemenyen, bele szerettem egy elosztoba, mar csak azert is mentem venni hogy Ot lassam. Szpides story. Hogy szokjak le ha agyam szerint letennem, de a szivem a porhoz huz.

Névtelen írta...

Sajnos ezert rossz nőnek lenni . Sokszor azert huzatnak szet hatha letudnak kurni .4 ev az mar igy is sok lassan vege nem fogod birni megkattansz. Te mar csak akkor fogsz leszokni ha elvisznek !!! Sajnos ettol a szartol ha rajta vagy porognek a napok eszre sem veszed.

Névtelen írta...

21 éves lány vagyok..6évig füvet szívtam..abban a tudatban én soha nem fogok keményebb
Drogokhoz nyúlni..hát nem így lett. Egy barátnőm szoktatott rá akivel már megszakítottam a kapcsolatot a függőség azonban megmaradt. Egy éve tolom úgymond van mikor rendszeresen van mikor nem..mostanában azért hetente egyszer legalább... Ha több pénzem lenne tudom,hogy gyakrabban csinálnám...tanuláshoz,melozáshoz,rajzoláshoz...és a szex már szinte lehetetlenné vált nélküle..úgyérzem a rabja vagyok..és hiába foglalom le magam mással azon kattogok mikor szerezzek..engem nagyon motivál..úgyérzem pozitív hatással van az életemre mellette kezdtem el dolgozni,tanulni rendesen..és ez megijeszt...mikor dolgozok közbe sokszor azon agyalok vajon kitől vegyek...mert ugyebár ha nő vagy és speedfüggő fizess természetben (is).nekem ehhez nincs gyomrom inkább megdolgozok érte...félek hogy mégjobban rá megyek és ez elfajul mégjobban..nem szoktam több napokat fent lenni. Maximum egy éjszakát..probalok tudatos maradni se nehéz...félek hogy magával ragad mégjobban..sokszor már úgyérzem ez a szar a szerelmem... Úgyérzem még nem késő változtatni..de hogyan lehetne megszüntetni a folyamatos kattogást??????

Névtelen írta...

Szia, egyetértek veled. Mert én is éjjel dolgoznék, de jobban is megy.Nálam rákot diagnóztizáltak,fajdamat csillapítja, és energiát add.Megmondták ha abbahagyom a gyógyszereket végeznek velem.De nem jutok hozzá, csak a sz..hoz.Angyalka

Unknown on 2016. március 23. 4:09 írta...

az a baj..hogy a designer elárasztott mindent..kétes tartalmú vegyületek..boldoggá tennétek ha hozzásegítenétek egy jó megbízható tiszta forráshoz..keletmagyarország térségében..vagy bárhol...mail: fenyesgabesz69@gmail.com

Unknown on 2016. március 23. 4:13 írta...

az a baj..hogy a designer elárasztott mindent..kétes tartalmú vegyületek..boldoggá tennétek ha hozzásegítenétek egy jó megbízható tiszta forráshoz..keletmagyarország térségében..vagy bárhol...mail: fenyesgabesz69@gmail.com

Unknown on 2016. március 23. 4:13 írta...

az a baj..hogy a designer elárasztott mindent..kétes tartalmú vegyületek..boldoggá tennétek ha hozzásegítenétek egy jó megbízható tiszta forráshoz..keletmagyarország térségében..vagy bárhol...mail: fenyesgabesz69@gmail.com

Unknown on 2016. március 23. 4:14 írta...

ezt megdupláztam:) jó kristállyal is kiegyeznék

Unknown on 2016. március 23. 4:14 írta...

ezt megdupláztam:) jó kristállyal is kiegyeznék

Liza on 2016. október 27. 10:58 írta...

Hello! Látom te képben vagy a receptel.. Tudnál nekem segíteni?
Elegem van hogy egyre szarabbat és egyre kevesebbet kapok a pénzemért.. Évek óta használom a speedet , elég jól kezelem a dolgot viszont egyre többször fordul elő hogy érezhetöen meg van kutyulva valamivel...
Arra gondoltam hogy megcsinálom én magamnak de folyton falakba ütközök... Nem találok komplett receptet sehol.
Tudna valaki segíten?
-Liza-

Unknown on 2016. november 7. 18:07 írta...

Receptet? Ez nem egy sütemény hanem egy bonyolult és veszélyes eljárás!

Névtelen írta...

hát elolvastam a cikket és a megjegyzéseket is...no comment szerintem nem sok önellátó felnőtt ember írt ide leginkább gyerekek vagytok akik még nem tudják mi is ez!!!sosem vallottam magam speed függőnek de 18éves korom óta használom hozzáteszem a maiak sajnos rémesek sőt kihaló félben van a speed és aki csak játéknak veszi lelkis depis fajta azonnal felejtse el!ezt erős akaratú céltudatos keményen heti6x10-14órákat dolgozó embereknek találták ki!a fizikai tünetei elenyészőek pl az alkoholhoz képest amit jómagam megvetek és kerülöm az azzal élőket annak az 1-1 idióta életképtelek gyökérnek akik kinyírnának minket üzenem hogy hogy 2hetet nem adnék neki és hazavágná a vállalkozásom:) (ne is keressétek szerintem már elhalt a jó %os történet,sőt egyik másik az utóbbi években...konkrétan koffein tabletta fehérje porral)

Névtelen írta...

Heló valaki kitud segiteni egy részletesebb eljárással/receptel?
Borsodba csak szemetet kapni kurvadrágán. Jólenne inkább ha magamnak készítenék. Válaszokat előre is köszönöm.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

www.jozansag.hu hírlevél..

Basszammegaszad on 2017. október 18. 12:59 írta...

Nevtelenke, alba csaplak ugy hogy megorulsz!
Ha nem tudsz valamit ne velemenyezz!!!levagom en a te fejed

Névtelen írta...

Kigyógyultam egy betegségből, rivotrilt kellet rá szednem. Megmaradt rivotrilom(2mg) eladnám.

zsigmondbenedek1984@gmail.com

Futóbolond írta...

Egyet értek veled. Favágo vagyok saját vállalkozásal, ebből kifolyólag akadt már kényszerből 24+ os munkanapom is (faszálítás+kocsiborult, ujrapakol, stb). Ha nem csinálnám már rég feladtam volna és valami gyárban verném stabil 12be a létmininum összegéért. Én az vagyok aki a céljait barmi áron eléri (anyagi célok, nem a szociális társadalomra negatív dolgok)
Az egy szerencsém, hogy nagyon jó kapcsolatrendszerr sikerült kialakítanom + akár elkészítem, de csak saját részre.
Az én életemre kifejezetten pozitív hatással van, ha emiatt kecesebbet is élek.
"Inkább halok meg korán a szenvedélybe, mint élek sokáig unalomban!"
Számomra nem az a fő, hogy meddig hanem az hogy hogyan! Minden mellett a családomnak mindent megadok amire szüksegük van. Lelkiismerettel, becsülettel, tisztelettel bánok az emberekkel (mar aki megerdemli) es azert mert ezt hozza ki belőlem.

Z.z.Z. írta...

Az én drogkarierem 18évvel ezelőttre tehető vissza,kezdődött a fűvel,társasági vidám emberke voltam,majd szép sorban mindent kipróbáltam,de leginkább amfi volt,igazán sose szerettem,de a sex az őrültjó vele :),na de mára már ott tartok ,hogy minden napom szenvedés,kattogás,emberundor,undor magamtól,szörnyen érzem magam,annak ellenére,hogy már fél éve nem csináltam,csak a fű maradt,nem is tervezek mást,és még azt is szeretném letenni,csak kell valami ami pótolja,mert ha fű nincs teljesen kikészülök jelen állapotomban,igazából ez ,hogy a leállás útjára tértem annak köszönhető,hogy volt,nem is egyszer,de összeestem a szobámban,eltünt a külvilág,volt hogy reggel ébredtem fel az arcomon zuzodással a konyhában kiterülve,az elején buli,de idővel megzabál,ne csinálja senki! Minden jót kivánok :)

Unknown on 2019. március 21. 18:24 írta...

az elé állitási fojamatra lennék vevö
röviden a lényegre

Névtelen írta...

Szia, kaphatok leirast a
Kritzerpersonalworgl@gmail.com ra? Koszi

Névtelen írta...

Szia, kaphatok leirast a
Kritzerpersonalworgl@gmail.com ra? Koszi

Névtelen írta...

Szia , kaptàl vàlaszt a kérdésedre? Hasonlo problema a minoseg hianya ..��

Unknown on 2019. június 26. 2:24 írta...

Beteg,buta, komplexusos,idiota!
Kìnszenvedés lehet a kis élete..

Unknown on 2019. július 8. 4:19 írta...

Recept érdekelne ha tudna valaki segíteni hálás lennék. Előre is köszönöm

b.1013 on 2019. október 5. 5:50 írta...

Köszönöm az információkat! Ha ezt adagolták nekem, hova fordulhatok abban az esetben, ha a rendőrség nem tesz semmit? Köszönöm!

Névtelen írta...

Sziasztok
Tudom szinte esèlytelen,de próbát megèr.

Kèrlek ha tudod a pontos receptet,előálitási folyamatatot rèszletesen,minnèl erősebb ès jó minősègű legyen.
Bő 20ève használom,szeretnèk saját magam! Rèszère elő álitani!
Köszönöm előre is!!!

nyakatomi@hotmail.com

Unknown on 2020. május 29. 15:09 írta...

Nagy jó hatást kap az ember tüle

Unknown on 2020. május 29. 15:11 írta...

Hogyan tudnèk redelni

Névtelen írta...

Akit érdekel: rolandtoth744@gmail.com
Minőségi, Postázok is...

Darknesss on 2021. január 28. 7:18 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Darknesss on 2021. január 28. 7:18 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Darknesss on 2021. január 28. 17:22 írta...

Teki büdös köcsög mithirdeted magad mikor kamu vagy nehogy rendeljetek etöl rolandtoth744@gmail.com vasvár erre figyeljetek kamu csicska

Névtelen írta...

A-olajat keresek.
Kérlek ha tudsz, vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradhatunk anonymak!

gr33ndrag0n@hotmail.com

Unknown on 2021. március 20. 0:04 írta...

Sziasztok a speednek a tisztaságát hogy tudom meg nezni, mi elott hasznalnam? Vagy honnan tudom meg hogy jo az anyag?

Unknown on 2021. március 20. 0:05 írta...

06702806879roli@gmail.com
Erre is irhattok valaszt

Névtelen írta...

Tudtok megbízható oldalt,ahonnan rendeltetek már és minden rendben lezajlott?
phenylacetone-t rendelnék.
crownchemicals ról ne rendeljetek!
semmit nem küldenek!
kérlek emailbe irj!

securewindow@freemail.hu

Unknown on 2022. április 2. 10:34 írta...

Best eCOGRA Sportsbook Review & Welcome Bonus 2021 - CA
Looking for an herzamanindir.com/ eCOGRA Sportsbook Bonus? At this eCOGRA 사설 토토 사이트 Sportsbook review, deccasino we're poormansguidetocasinogambling talking about https://jancasino.com/review/merit-casino/ a variety of ECCOGRA sportsbook promotions.

Névtelen írta...

horvath11240@gmail.com
Ide esetleg ha valaki lenne olyan kedves egy pontos receptet, hogy 28 èv fogyasztás után felmérhessem a kockázatát, hogy akarok-e magam számára készíteni, vagy sem…Köszi !

Névtelen írta...

Szia! Tudnàl nekem egy receptet küldeni, hogyan állítod elő magadnak? cathrin.magic@gmail.com címre.

Névtelen írta...

Engem is érdekelne nasgul@freemail.hu

Névtelen írta...

sikerült? Nekem is kell egy fix forrás.

Névtelen írta...

Az megvan , hogy a recept megosztása alaphangon 6 év letöltendő??

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 Drog Blog All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com