Pár feltétel a pszichikai függőség leküzdéséhez

4 megjegyzés


Hát gyerekek megint magam kell elővegyem példaként ehhez és a lelkemet a legjobban fogva tartó narkót az amfetamint:


Kezdetben én is egy másik dologgal fűztem össze ezt a drogot, mint nagyjából mindenki.(Ez a geci anyag minden dolog pillanatnyi élvezeti éretékét fokozza, és ha ezt olyan önmagában is az élvezetet definiáló dolgokkal teszi (pl.:Zene, Szex...) nem csoda ha egy kölcsönhatásként halálosan beleszeretsz.) Rájöttem hogy lehet mindig a lehető legtöbb nálam és így bennem is. Évekig egynapos hétvégéim voltak, amik a péntek délelőttől vasárnap estig vagy hajnalig tartottak. Party, aztán after, aztán party, aztán még egy kis after. Mivel nem olcsó ez az életforma, felelősséget kell vállalni cserében, aminek a rég esedékes következményeit, ha nem szerettem volna vállalni, rá kellet hogy hagyjam nem mindennapi életvitelem. Ez a pénzt, haverokat, bulikat jelentette, de semmi féleképpen sem a narkót, persze a mértéktelenség anyagi vonzata miatt határok közé lett zárva. Amikor felvállaltam magamra a narkót, mint egy meghatározó jelzőt, azt az életforma nevében tettem és érdekes módon csak az nem maradt meg belőle. Hétvégi otthon ülős (pár fős társaságban) narkós lettem, aki csak a hatás kedvéért drogozott megtörhetetlen, rendszerszerűen. Egyre kevésbé elégítette ki az amfetamin a vágyaim, ezért bármennyire is irtóztam tőle (fél évig oda sem néztem, és mindig más adta be), de kipróbáltam vénás fogyasztását. A lehető legelképzelhetetlenebb módon változtatta meg első élményként, az amfetaminnal kapcsolatos benyomásaim. A flash ami a vénába érést követően egyből jelentkezik, új még nem ismert arcait mutatta be a speednek, más értelmet adva neki. Egy év úgy képes volt eltelni hogy a rendszeresség csak pár hétnek tűnt mindenféle bűntudat keltése nélkül és csak néha jól bekészülve döbbentünk rá a mái napig is legjobb barátommal, némi számolgatás után, hogy hogy telnek a hónapok, ha csak a hétvégén élünk egészként. Szomorú tanulság, hogy az évek is legalább ugyanolyan gyorsan telnek és a függőség még akkor is megmarad ha hetekig nem szerzel sehonnan, persze felhívod még anyádat is hogy szervázzon és semmi máson nem jár az eszed, minden szart megveszel még akkor is ha tudod hogy csak át akarnak baszni vele és ha véletlen huzamosabb ideig nem tudnál lőni sehonnan, ezért pár hónapig emberként élsz, az első alkalommal úgyis élsz majd a lehetőséggel. Stádiumok, periódusok vannak, de a meghatározó a rendszeres összefüggés. Az idő csak telik, azt sem tudod már hány év és még mindig ugyanaz az egész. Belátod hogy függő vagy és elkezdesz próbálkozni, de az adott pillanatban nem te fogsz gondolkozni. Egy narkós, narkós marad örökre, esetleg úgy, hogy nem narkózik, de soha sem örökre, ha mégis ő nem úgy könyvelte el előtte azt magában, mert úgy biztos nem menne a kivitelezés.


Ha vágysz a testi-lelki egészségre és szeretnéd lerakni a narkót egy meghatározó, huzamosabb időre, ezeket a feltételeket minden féle képpen be kell tartanod:


-A barátaid, a haverok, minden ami eddig az egyetlen igazi vagyonod képezte teljesen el kell hogy hanyagold. (Ebben segíthet egy lány, vagy fiú akinek kémiája a tiedével egyezik, na meg az igazi szeretet ami hidd el létezik)
-El kell határoznod magadat úgy ahogy még soha senki, és ezt az egészet valahogy magadban helyre tenni.
-Teljesen meg kell változtatnod az életmódod, úgy mintha az egy másik emberé lenne, ezt az egészségre, rendszerre alapozva.
-El kell viselned és fel kell dolgoznod és ahogy csak tudod meg kell oldanod minden lelki bajod, amit ez a szar eddig nagy sikerekkel elnyomott.
-Értelmet kell adnod a létezésednek és gyakorolnod kell a önkifejezést.
-Be kell töltened az időt, amikor a legnagyobb a kísértést, valamivel ami leköt, örömmel tölt, feldob, és értelmet ad mindannak amiért ezt a szart leraktad.

Ha mindezeket betartod van rá esélyed, hogy huzamosabb ideig ráhagyod az önpusztítást, és csökkented a következményeinek kockázatát, de ez ember feletti képességeid kívánja, ami ott van benned és mindenkiben, csak túl mélyen ahhoz hogy bárki egyből megláthassa.



Ha lehetetlen megszüntetni

0 megjegyzés
Most sokan szürrealistának fogják tartani egyes gondolataimat, de kurvára le tudom szarni, mert egy a világ egyik legnagyobb realistájaként, aki tisztában, és teljesen azonosulva van a realizmus fogalmával, alapvetően ellent kell hogy mondjak a döntő többséggel, egy ilyen szürrealista, elcseszett világban !

Ha elfogadjuk azt a szigorú tényt, hogy egy csettintésre nem tudunk változtatni egy az idők kezdetére visszanyúló problémán, át kell látnunk az odáig kanyargó út minden buktatóján keresztül, egészen a célig, hogy megtehessük az első lépéseket, amit én elmondhatok magamról, úgyhogy vázolnám is ezeket:
Amit fontos tudnunk és értelmeznünk, hogy az első lépés az út elejéhez áll a legközelebb és nem pedig a célhoz! A mi esetünkben a nullapont azt jelenti, hogy bárki bármikor (ezért mindenki) szét tudja magát vágni, a problémái megoldása helyett, attól függetlenül, hogy ez részben tiltva van neki. Az ehhez legközelebb lévő pont, tehát az első lépés leglogikusabban az lenne, ha ezt megengednénk nekik, de cserébe reális korlátok közé zárva, közben második lépésként magát az egész problémát átgondolva, az eddig a tiltásra fordított energiát a megoldásba fektetnénk, előbb utóbb az út vinne a célfele magától. Ez csak egy gondolat amivel senki féltve őrzött érzéseit nem akartam megsérteni, csak a nem működő gondolatokat akartam, egy kis félelmetesen ható értelemmel hígítani, a szarra épülő tradicionális köztudatban.
Ha a megoldást támogatók adagolhatnák a problémát, az abból és azért élőkkel szemben, talán nem lenne annyira nehéz annak elérése! Na de ez csak realizmus, amit születésed óta szürrealizmusnak értelmeztetnek veled, ezért nem is várom el tőled, hogy ezt megértsd, de legalább nyisd ki egy picit jobban a szemed, ha mered. Ha a visszafele útban keresed az előre vezető válaszait, az olyan mintha visszafele szednéd a lábaid!

THC

2 megjegyzés

A THC (delta-9-tetrahidrokanabiol) a cannabis sativa (Indiai kender) azon hatóanyaga aminek köszönhetően betépsz. Ez egy lágyszárú, kétlaki növény, melynek virágpora allergén hatású lehet egyes emberek számára, de egyben az egyik legszélesebb körben felhasználható növény is, aminek a legtöbb a honos alfaja a világon . Drogként a megtermékenyítetlen virágzatát és a gyantáját (hasist) alkalmazzuk.

Amerikában és még pár országban 1937-ig legálisan lehetett kapni kender kivonatot idegnyugtató hatásai miatt. Amcsiba (több államban) és még pár helyen (állítólag hamarosan nálunk is) a mái napig lehet orvosi célra thc-t kapni, ráadásul fű formájában. Rengetek kutatásról lehet hallani ami a THC orvosi felhasználási módját kutatja, de rendkívül jól alkalmazható rákosoknál a sugárkezelés okozta étvágytalanság leküzdésére, az asztma kezelésére, illetve a szklerózis multiplex borzalmas tüneteinek enyhítésére. Személyes véleményem szerint sokkal humánusabb mint egy csomó szintetikusan előállított gyógyszer, sokkal sokkal kevesebb mellékhatással.

Alkoholban és vajban oldódik, ezért sütemény formájában is gyakran fogyasztják, ami által csökkennek a kártékony (tüdő károsító) hatásai, és pár százalékról száz százalékra nő a THC szervezetbe való felszívódási aránya.

Saját tapasztalatból tudom hogy a szervezet tolerálja és az alkoholénál erősebb pszichikai függőséget is okoz, viszonylag rövid idő elteltével, viszont fizikai függőséget nem alakít ki. A függőség kialakulása valamilyen szintű beállítottságot igényel (vannak olyan emberek akik csak negatív hatásait szűrik le, így nem használják semmilyen körülmény között sem, hiába fogyasztották előtte akár huzamosabb ideig is). Én magamon tapasztaltam olyan függőségi tüneteket is amik csak addig a pillanatig hitették el velem, hogy be kell szívnom amíg meg nem tettem, hogy utána egyből megbánjam és kellemetlen érzésként dolgozzam fel. Hatása erősen lelki állapot és körülmény függő, mert sok esetben megkönnyebbültséggel tölt el egy beszívás.

Legnagyobb veszélye az illegalitásban: a vegyszerezésben, fertőzött talajban nevelésében (ami különböző fémeket is jelenthet), hatóanyag korlátozatlanságában rejlik. Nagy felelősségű veszélyes munka végzése közben, illetve gépjármű vezetés közben fokozottan veszélyes az emberi életre és annak épségére.

Nyugtató és paranoid hatásokat is képes kiváltani egyszerre, vizuális érzékeinket befolyásolhatja és kezdőként még kisebb hallucinációkat, flasheket is okozhat, de ezek az élmények a felejtés ködébe merülnek teljesen a szervezetben kialakuló tolerancia miatt. Én már a hosszú éveim következményeképp, amit a szakmában eltöltöttem, ha beszívok nagyjából olyan mintha valami teljesen más drogot használnék mint akkor, amikor elkezdtem szívogatni. Társaságban előidézhet jó kedvet, ami főleg a rövid idejű nevetésben merül ki, de ugyan akkora (ha nem nagyobb) eséllyel befordultságot is. A gondolataink összevissza cikáznak a fejünkben, koncentráció készségünket teljesen ellehetetlenítve. Gyakori hatása lehet a szorongás is, és egyeseknél az elején még szédülést, hányást is okozhat. Felelősségteljesen, tudatosan való használata pozitív pszichés élettani hatásokat is kiválthat. Mivel alkoholban oldódik részegen komoly rosszullétet is okozhat.

Különösebb sejtpusztító hatásai nincsenek (kivéve agysejtek) az alkohollal és más drogokkal szemben. Halálosan vagy egészségkárosítóan túladagolni sem lehet.

Legalizálása egy speciális formában (az állam szigorú ellenőrzése, és forgalmazása alatt) csak pozitív hatásokkal járna az általa okozott problémák leküzdésében, növelve a felvilágosultabb generáció igazságérzetét, és az államkassza vagyonát. Ezt bizonyítandó egyre több országban próbálkoznak ezzel.

Kinézete:

http://www.onlyinholland.com/images/cannabis_sativa.jpg


http://www.rehab-center.com/Images/ireland_cannabis.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Cannabis_flowering.jpg

http://sydwalker.info/blog/wp-content/uploads/2009/07/cannabis_bud.jpg

http://www.virginmedia.com/images/cannabis430x300.jpg

http://www.drogvilag.hu/nagykepek/has4.jpg


Az emberi szervezetre gyakorolt hatásai:

Rövid távon: Vérnyomás-szemnyomás csökkenés, Látási nehézségek, Reflexek nagy mértékű elgyengülése, Külvilág érzékelésének csökkenése, Szociális képességek gyengülése...

Hosszú távon: Tüdőrák-Zöld hályog kialakulásának kockázatának növekedése, Memória zavarok, Koordinációs problémák, Pszichikai teljesítő képesség csökkenése, Fáradékonyság-aluszékonyság, Egyes esetekben Alzheimer-kórt is előidézhet...

A rendszeres mindennapi fogyasztás teljes mértékben gátol az egészséges, teljes életben!!!


Alkohol

1 megjegyzés


Az emberi fogyasztásra alkalmas alkoholokat
etanolnak (etil-alkoholoknak, tiszta szesznek) hívjuk, az oldó szernek használt, a fogyaszthatatlanság érdekében pluszformulákkal ellátott alkoholokat pedig metanolnak (metil-alkoholnak). Különböző laborokban, ahol némely eljárások etil-alkoholt igényelnek, az azzal való visszaélések elkerülése érdekében benzint adnak hozzá.

Az orvostudomány fertőtlenítésre használja.

Az emberi történelmet nem látható messzeségek óta végigkísérő erős kábítószer. Egy a természet által is előállított kémiai vegyület, mely egy természetes kémiai reakció (az erjedés) terméke.
Alkohol tartalmú italok szintetikusan előállított alkoholt is tartalmazhatnak (kommersz szeszes italok), illetve az erjedést elősegítő szintetikus szerek használatával is előállíthatók (tablettás bor).
Tradicionális és gasztronom értékei miatt, de a jelenben inkább csak arra fogva, a magas adóterhe miatt a világ legtöbb részén (mindenhol) legális.

Hatása a boldogság, szomorúság, agresszió (Magyarországon minden harmadik erőszakos bűncselekményt alkohol hatása alatt követnek el), szeretetérzés, önteltség, bátorság, gondolatösszefüggéstelenség érzését okozhatja, egymást váltva bennünk, a motoros képességeinkre mért igen erős befolyással. Egy erős tudatdeformáló szer mely, a lehető legerősebb mértékben befolyásolja tetteinket. Viszonylag gyenge, de sok esetben hatásos igazságszérum. Rendkívül jól oldódnak benne a gátlások, úgyhogy könnyen meglehet hogy te is az alkoholnak köszönheted az életed. További hatásaként saját magát egyre kívánatosabbá teszi a szervezetben, így az amúgy is magas túladagolási esélyét fokozva. Fogyasztása gyakran von maga után rosszullétet.

Rövid idő elteltével okozhat pszichikai függőséget és rendszeres fogyasztása esetén minden eddig ismertnél nagyobb fizikai függőséget, és nagyon erős toleranciát alakít ki a szervezetben.

Kinézete:
Maga az anyag színtelen, jellegzetes szagú, erős marós ízű, illékony folyadék. Általunk használt formái: bor, sör, pálinka, whisky...

http://pctrs.network.hu/clubblogpicture/3/5/_/35868_310983832_big.jpg


Az emberi szervezetre gyakorolt hatásai:

Rövid távon: Kiszáradtság, Szédülés, Reflexek elgyengülése, Vérnyomás csökkenés, Vizelet kiválasztás felgyorsultsága, Testhőmérséklet szabályzásának gátolása, Émelygés..., Nagyobb adag esetén: Hányás, Irreálisan nagymértékű szédülés, Vizelet-széklettartási problémák, Emlékezet kiesés, elájulás...
Túladagolás esetén: Légzés bénulás, Testhő szabályzás sérülése, Eszméletvesztés, Halál...
Szervezetből való távozás következményeként: Kiszáradtság fokozódása, Méreganyaggal telített vizelet, Migrén, Máj-vese fájdalmak, Látás csökkenés, Teljesítőképesség nullázódás, Esetekben hasmenés, Epekiválasztás...
Hosszútávú használata esetén: Vérhas, Nagymértékű agysejtpusztulás, Vesekárosodás, Gyomorfekély, Májzsugor (Magyarországon évente kb. 7000 ember hal meg alkohol okozta májzsugorban.), Idegsejtek folyamatos pusztulása, Bélrendszeri rák kialakulása, Szívinfarktus...
Függőség kialakulása esetén, megvonás következményében: Heves hányási rohamok, Mindenre kiterjedő fizikai fájdalmak, Véres hasmenés..., Előrehaladottabb helyzetekben ezen kívül: Járási nehézségek, Erős remegés-hidegrázás, Halál...

Végszavak:

Hazánk szociális tudatába irreális módon épült be a hosszú évek során az alkohol, melynek egyetlen kulturális alapja a mértéktelen vedelés. Az ezt kiváltó összefüggések meglátása még az én képességeim is meghaladja, de tippelni azért tudok: Talán az okozta ezt a szociális fertőzést hogy régóta szopat minket mindenki, ezért a legkézenfekvőbb drogként az alkohol már túl régóta nyomja el az emberek nyomorúságát annak fokozásával.

Ha egy fiatal tágulni vágyó elme vagy, és még nem fogyasztottál alkoholt (amit kétlek mert szerintem már az első magömlésed (vagy havibajod) beköszöntötte előtt kipróbáltad) akkor ne próbáld ki csak azért mert a szüleid és mindenki ezt vedeli, miközben folyamatosan azzal szekíroznak hogy a drog így rossz, meg úgy rossz, amiben igazuk is van, de ez még nem azt jelenti hogy nem az alkohol az egyik legrosszabb kábítószer.
Valószínűleg létezik a felelős alkoholfogyasztás, csak az ország gyakorlatában nem vállal különösebb szerves meghatározható részt.
Kis mennyiségben az alkohol pozitív élettani hatásai sem ismeretlenek, ami napi egy sört, deci minőségi bort, vagy 3 cl. házi erjesztésű pálinkát jelent, amit ex alkoholistáknak nem ajánlok.
Ha te egyetemista, gimnazista...(eceteráeceterá) vagy aki csak úgy tud szórakozni hogy közben jól bebaszik, ajánlom gondolkozz el rajta, hogy ez tényleg szórakozás-e. Mert lehet hogy gátlás oldás nélkül a problémáid megoldása után sokkal szórakoztatóbb lenne a pöri kiegyensúlyozottságodnak köszönhetően, és még emlékeznél is rá.
Na és most már tényleg végezetül: kis hazánkhoz mért lemaradását az alkoholvedelésben Amerika is próbálja behozni, (ugye az a kurva versenyszellem) a fiatal generációba vetett reményével, ugyanis ontja magából a vedelésről szóló sablon tinivígjátékokat, ami csak reformálja valahogy most már az új nemzedékben annak fontosságát. - (Nem értem hogy ennyi erővel a heroinozásra mért nem buzdít egyetlen vígjáték sem)




LSD

0 megjegyzés

Az
LSD (lizergsav-dietilamid)egy a természetben előforduló anyagokból kémiai úton előállított szintetikus sav. Egy pszichotróp kábítószer, amit először az aranyrozsból (a rozson élősködő gombafajból) kivont lizergsavból szintetizált Albert Hoffman.

Alig látható dózisa miatt, a nagy általánosságban papírra, kis darabokra perforált képekre csepegtetik.
Egy másik elterjedt formája a mikrotrinyó, ami egy kis tollhegynyi fekete karika.

Nem okoz a szó szoros értelemben vett hallucinációkat, de érzéki csalódásokat, és illúzió szerű víziókat annál inkább. Közismert neve a trip, ami az utazásszerű élményre utal. Társaságban gyakran idézhet elő folyamatos, mindenen való nevetést. Lelki állapotól, körülményektől függően lehet jó, és rossz élmény is.

Szorosan kapcsolódik fogyasztási kultúrája egy másik anyaghoz, a THC-hoz, ami a marihuana egyetlen, drogként használható aktív, teljesen természetes hatóanyaga, (amit az emberi szervezet is képes kis mennyiségben előállítani). Sokszor csak egy jó szívás adja be a hatását, és ezt követően a szívásnál nem esik jobban, az égvilágon semmi, mindaddig amíg csak be vagy trinyózva.

Nem okoz különösebb toleranciát a szervezetben, így a pszichikai függőség kialakulása is minimális, fizikai függőséget nem okoz.

Kinézete:
Szintelen, szagtalan folyadék, néha barna de ez esetben hatása a 14 - 16 óra helyett, 6 - 7 óráig tart, és sokkal romlékonyabb mint a másik, egyáltalán nem romlékony változata.

http://skeptically.org/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/hofman-1943-bike-blotter.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEQpjp8KQ1DMbZDn_M9oLeWifumr3pjvLd-L5BYpr9NksAZnJIKTOJGCm_P9rw3yk0zs_PJJ9bp_CA1Qvcf1-kqU-q_JxwlbZiRipDo8rmVIea3VEXdEZcivza1KJDPFBO3g4-GVgj78g/s400/lsd_collage2.jpg


Az emberi Pszichére mért hatása:

Módosult, erősen befolyásolt tudatállapot, A fizikai igények minimumra csökkenése, Esetekben paranoia. Előhozhat az arra hajlamosokban egyes lappangó pszichiátriai betegségeket: Skizofrénia, Pánikbetegség, Halálfélelem...

Több év múlva is jelentkezhet használata után egy úgynevezett flashback, ami az élmény újbóli, nem annyi ideig tartó átélésére kényszerít! (Ez egy komoly felelősséget igénylő munka végzése közben, fokozott veszélyességet jelenthet).


Kokain

0 megjegyzés

A
kokain (INN: cocaine) benzoil-ekgonin metilészter egy hihetetlen erős stimuláns anyag, melyet a Dél-Amerikai kokacserje leveléből vonnak ki, de amire hozzád kerül már egy csomó szennyel lehet tele. A tiszta kivont kokain rengeteg foszfort tartalmaz, ami hihetetlen mértékű káros hatást mér a csontokra. Rakj bele egy pohár kólába egy csirke csontot és hesszeld meg 1 utána 2 nap múlva, meglátod miről beszélek.

A gyógyszergyártásban helyi érzéstelenítőként kezdték alkalmazni.

Kb. Kr. e. 3000 óta ismerjük, amikor is az akkor ott élő Dél-Amerikaiak Isten ajándékaként emlegették energetizáló és étvágy csökkentő hatásai miatt, (de akkor még természetesen csak a coca cserje levelének rágcsálásával érhették el ezeket). Davis Parke 1880-ban először kezd finomított kokain gyártásba. 1886-ban a coca-cola megszületik és 1903-ig kokaint is tartalmaz.
1976-ban szintetizálják a kokain szabad bázisú formáját hogy elterjedhessen egy újabb fasza betegség a crack.

Egy olyan tudatmódosító szer amely minden, az eddig ismert pszichikai függőségnél erősebbet alakít ki benned. Észre sem veszed, de minden gondolatod eme varázslatos anyag körül fog forogni, és minden pénzed erre fogod költeni anélkül, hogy ez feltűnne neked. Hidd el sajnos tudom hogy megy el rá havi több százezer. Amikor nagyon régen űztem ezt a sportot csak egy autóbalesetet felhasználva tudtam elgondolkozni rajta, hogy lehetne rá hagyni.

Önkielégültséget, felszabadultságot, megalapozatlan önbizalmat, tonnizált tudatállapotot, és végtelen jókedvet okoz tudatunk megtévesztése képpen. Más drogokkal alkalmazva az azok iránti mértéktelenségre buzdít. Amennyi nálad van, biztos a szervezetedbe kerül, a lehető legrövidebb idő alatt, aminek okául fokozódik a túladagolás veszélye, amit a dillerek az árrésben próbálnak ellensúlyozni.


Kinézete:
Porszerű, vagy rögös formájú, általában (Döntő többségben) fehér színű anyag.

http://www.dps.state.ak.us/Crimelab/Images/ControlledSubstances/CocainePowder.jpg

https://amsu-health-5r.wikispaces.com/file/view/cocaine1.jpg


És hogy a világban hány ember igényli ?:

http://www.usdoj.gov/dea/photos/operations/trifecta_cocaine.jpg


Az emberi szervezetre mért hatásai:

Rövid távon: Étvágy csökkenés, Pulzus és vérnyomás emelkedés, Vérér szükülés, Légzés szám növekedés, Pupilla tágulás, Függőség... Nagyobb dózis esetén: Izom görcsök, Paranoia, Szédülés

Túladagolás esetén: Szívritmus zavar - Szívelégtelenség - Szívroham, Azonnali halál!

A szervezetből való távozás során: Hihetetlen mértékű nagyon erös depresszió, akár öngyilkosság vágy is !

Hosszútávon: Orrsövény ferdülés, Orrnyálkahártya károsodások, Szív panaszok, Mellkas fájdalmak, Tüdőelégtelenség, Migrén, Rohamok, Csontritkulás, Esetekben skizofrénia,
Halucinációk, És még sok-sok
...

Összegzés a saját tapasztalataim alapján:

KURVÁRA NEM ÉRI MEG KIPRÓBÁLNI SEM!


Heroin

0 megjegyzés
Az opiátok (Ópiumszármazékok) családjának legerősebb tagja.

Opiátok: (legismertebbek)

Ópium a mákból kinyert évezredek óta (Főleg a Távol-Keleten) használt anyag.
Morfin (morfium) az ópium rendkívül mérgező alkaloidja, a ma ismert, és használt legerősebb fájdalom csillapító.
Heroin a morfinból annak acetilálásával előállított legismertebb kemény drog.

A heroin (C21H23NO5) (diacetil-morfin) egy fél szintetikus viszonylag könnyen előállított a szervezetet toleranciára kényszerítő, mégis a legkönnyebben túladagolható, erős hatású kábítószer.

Használhatják cigaretta formában, fóliáról füstölve (sárkányeregetés), orrba szippantva és intravénásan.

Intravénásan adagolva a megkönnyebbültség, levitáció, befelé fordultság, nyugalom érzését kölcsönzi, amit az eufória vált fel.

Mérhetetlenül erős pszichikai és fizikai függőséget okoz már a második alkalom után!

Eleinte okozhat heves hányási rohamokat, szédülést, rosszullétet.

Különbség a heroin és a többi opiát között:
Míg a többi hatása 6-8 óra is lehet, addig a heroiné 3-4 óra. Hihetetlenül erősebb a függőség amit társaihoz mérten okoz, és sokkal, sokkal drágább is. (A poén hogy a szervezetben morfinként szívódik fel)

Kinézete:
Általában (javarészt) barna színű (árnyalatú), ritkán fehér porszerű anyag.


http://cincinnatirehabcenter.com/images/addict_5.jpg

http://www.greenwood.in.gov/egov/gallery/561207754400758.jpg

http://itech.dickinson.edu/chemistry/wp-content/uploads/2008/04/large-photos_heroin1.jpg

http://www.ice.gov/images/news/newsreleases/articles/heroin_seizure_lg.jpg


Az emberi szervezetre gyakorolt hatásai:


Rövidtávon:
Vérnyomás csökkenés, Pupillák összeszűkülése, Étvágy és szexuális aktivitás csökkenés, Bélműködés lelassulása, Székrekedés, Erős függőség ...

Megvonásakor:
Fizikai függőség hatásaként: Könnyezés, Csont fájdalmak, Erős izzadás, Szorongás, Hidegrázás, Hasmenés, Vérnyomás ingadozás, Orrfolyás...(6-7 napig tart) Pszichikai függőség hatása ként: Erős sóvárgás, Módosult tudatállapot-Egyoldalú megváltozott értékrend, Depresszió...(Hónapokig is tarthat)

Hosszútávú hatásai: Fogak kihullása, Immunrendszer legyengülése, Fertőzések kialakulása, Kar amputáció, Antiszociálódottság,...

Túladagolása esetén: Szívritmuszavar, Légzésbénulás, Halál

Egyéb életre való kihatása: Minden anyagi vagyon elvesztése...

Pár kép:

http://www.dbtechno.com/images/drug_addiction_methadone.jpg

http://www.psychiatric-disorders.com/images/imgSA-heroin.jpg


Végezetül egy pár összefoglaló szó:

A saját szememmel több verzióban is láttam már, hogy hogy csinál ki ez a szar, és azok a gecik akik árulják ezt neked.

Példa egy nagyon régi, szegény, megboldogult spanom, Isten nyugosztalja szegény lelkét:

Az első ingyen, a második öt ropi, aztán a köcsög infláció hatására az egyik pillanatról a másikra harmincezer, végeredményként mindened amid van. Szegénykém nem tudott máshonnan ezért gyorsabban szopta a kukit mint mások. Amikor a szaros 10-rongyos, lerobbant, egy szobából álló albidból is kidobnak és a drogambin megbeszélt időpontra nem jönnek el az orvosok, hogy befektessenek az elvonóra, lehet te is elindulsz, a minden vagyonod képző utolsó szatyornyi holmidal, kifeküdni az első vonat alá a sínekre, és ez csak egy srác gyors lecsúszása, egy rozoga szánkóval a hegyről, a több százmillióból. Na de minden esetnek ugyanaz a vége, néhány a szabályt erősítő kivétellel .
Ha vagy akkora fasz, hogy a most a szemed előtt kirakott, információ puzzle láttán is kipróbálod ezt a szart, legalább a következmények negyedét kiérdemled, de biztos lehetsz benne, hogy az egészet megkapod.
. .
....Ideillő mű:

....Nézd meg tök happy!

....REKVIEM EGY ÁLOMÉRT
http://files.blogter.hu/user_files/22225/requiem_for_a_dream__darren_aronovsky__etats_un__2000__agr5.jpg



Infó

Nézd meg most



MDMA

2 megjegyzés


Az ecstasy tabletta fő alkotó eleme! A többi minden más stimuláns anyag, ami csak éppen eszedbe jut.


A professzionális ecstasy receptje: Egy kis MDMA, egy kis methamfetamin, egy pici meszkalin, egy csomó szenny, meg egy kis bármi. Nem csoda hogy extázisba kerülsz, ha ilyen anyagokkal kölcsönhatásba keveredsz. Na de kokain, vagy esetleg különböző opiátok is felfedezhetők különböző exekben, keverve mindennel, amitől elhagyhatod az egyre zsugorodóbb agyadat.

A gyógyszergyártóktól tanulva a zugvegyészek is folyamat azon ügyködnek, hogy megváltoztassák csak egy picit az MDMA összetételét, egy új anyagot alkotva, ami nem szerepel semmilyen drog tiltó listán, hogy különösebb következmény nélkül forgalmazhassák a fekete piacon.

Az MDMA (3,4-metiléndioxi-N-metil-amfetamin), az amfetamin származékok csoportjában foglalja el helyét, és sajátságos módon nyomja el teljesen a félelem érzését, és generál rohamszerű nagyon erős boldogság és rendellenes empátia érzetet, kommunikatív készségeinket megerősítve.

Az anyagot a hetvenes évek elején fejlesztették ki, és dobták piacra antidepresszánsként gyógyszergyártók, poszttraumás stresszhelyzetekben terápiás gyógyszerként használva, aminek eredményeként egy időben minden Német háziasszony ezt zabálta, míg a férje a gyárban robotolt.

Manapság az amfetaminnal karöltve, a legkedveltebb (parti) drogoknak számítanak.


Kinézete:
Általában formája tabletta, de kapszula, kristályos, rögös, vagy esetleg cseppfolyós is lehet.

http://www.yojax.com/site/img/mdma.jpg

http://healthpsych.psy.vanderbilt.edu/2008/PTSD_MDMA_files/image003.jpg

http://www.abc.net.au/reslib/200805/r252221_1038304.jpg



http://farm1.static.flickr.com/105/255014145_a1f3c288bf.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMEx-igXwWxFMwpP1KWUzrOjq4T2Dn023zo1qpado83YH9fZZ82EM3Kl3ZDHe-iWpu9cFYphm2WQLlQJumjRnuiXGv6R23mBHVnKYFYt6Sc4yFEskm0wmQbEKaXKbr1IMeQlUd9TqS728/s400/ecstasy_wideweb__470x323,0.jpg


Ha még nem próbáltad:

Jól gondold meg, mert egy szempillantás alatt változtat meg teljesen mindent benned. Átalakítja a világképed, és elhiteti hogy kitöltheti a más problémákból keletkező, benned tátongó űrt. Állandóan az első élményhez hasonlóakat fogsz keresni benne, ami egyre lehetetlenebbé fog majd válni!

Az emberi szervezetre gyakorolt hatásai:
Az amfetaminéhoz hasonlók, ezért külön nem taglalom, különbségként viszont felhozhatom, hogy talán az agyműködésre erősebben gyakorol hatást a többi amfetamin származéknál és valamivel gyengébb toleranciát alakít ki a szervezetben, mint a többi amfetamin származék.


 

Copyright 2008 Drog Blog All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com