THC



A THC (delta-9-tetrahidrokanabiol) a cannabis sativa (Indiai kender) azon hatóanyaga aminek köszönhetően betépsz. Ez egy lágyszárú, kétlaki növény, melynek virágpora allergén hatású lehet egyes emberek számára, de egyben az egyik legszélesebb körben felhasználható növény is, aminek a legtöbb a honos alfaja a világon . Drogként a megtermékenyítetlen virágzatát és a gyantáját (hasist) alkalmazzuk.

Amerikában és még pár országban 1937-ig legálisan lehetett kapni kender kivonatot idegnyugtató hatásai miatt. Amcsiba (több államban) és még pár helyen (állítólag hamarosan nálunk is) a mái napig lehet orvosi célra thc-t kapni, ráadásul fű formájában. Rengetek kutatásról lehet hallani ami a THC orvosi felhasználási módját kutatja, de rendkívül jól alkalmazható rákosoknál a sugárkezelés okozta étvágytalanság leküzdésére, az asztma kezelésére, illetve a szklerózis multiplex borzalmas tüneteinek enyhítésére. Személyes véleményem szerint sokkal humánusabb mint egy csomó szintetikusan előállított gyógyszer, sokkal sokkal kevesebb mellékhatással.

Alkoholban és vajban oldódik, ezért sütemény formájában is gyakran fogyasztják, ami által csökkennek a kártékony (tüdő károsító) hatásai, és pár százalékról száz százalékra nő a THC szervezetbe való felszívódási aránya.

Saját tapasztalatból tudom hogy a szervezet tolerálja és az alkoholénál erősebb pszichikai függőséget is okoz, viszonylag rövid idő elteltével, viszont fizikai függőséget nem alakít ki. A függőség kialakulása valamilyen szintű beállítottságot igényel (vannak olyan emberek akik csak negatív hatásait szűrik le, így nem használják semmilyen körülmény között sem, hiába fogyasztották előtte akár huzamosabb ideig is). Én magamon tapasztaltam olyan függőségi tüneteket is amik csak addig a pillanatig hitették el velem, hogy be kell szívnom amíg meg nem tettem, hogy utána egyből megbánjam és kellemetlen érzésként dolgozzam fel. Hatása erősen lelki állapot és körülmény függő, mert sok esetben megkönnyebbültséggel tölt el egy beszívás.

Legnagyobb veszélye az illegalitásban: a vegyszerezésben, fertőzött talajban nevelésében (ami különböző fémeket is jelenthet), hatóanyag korlátozatlanságában rejlik. Nagy felelősségű veszélyes munka végzése közben, illetve gépjármű vezetés közben fokozottan veszélyes az emberi életre és annak épségére.

Nyugtató és paranoid hatásokat is képes kiváltani egyszerre, vizuális érzékeinket befolyásolhatja és kezdőként még kisebb hallucinációkat, flasheket is okozhat, de ezek az élmények a felejtés ködébe merülnek teljesen a szervezetben kialakuló tolerancia miatt. Én már a hosszú éveim következményeképp, amit a szakmában eltöltöttem, ha beszívok nagyjából olyan mintha valami teljesen más drogot használnék mint akkor, amikor elkezdtem szívogatni. Társaságban előidézhet jó kedvet, ami főleg a rövid idejű nevetésben merül ki, de ugyan akkora (ha nem nagyobb) eséllyel befordultságot is. A gondolataink összevissza cikáznak a fejünkben, koncentráció készségünket teljesen ellehetetlenítve. Gyakori hatása lehet a szorongás is, és egyeseknél az elején még szédülést, hányást is okozhat. Felelősségteljesen, tudatosan való használata pozitív pszichés élettani hatásokat is kiválthat. Mivel alkoholban oldódik részegen komoly rosszullétet is okozhat.

Különösebb sejtpusztító hatásai nincsenek (kivéve agysejtek) az alkohollal és más drogokkal szemben. Halálosan vagy egészségkárosítóan túladagolni sem lehet.

Legalizálása egy speciális formában (az állam szigorú ellenőrzése, és forgalmazása alatt) csak pozitív hatásokkal járna az általa okozott problémák leküzdésében, növelve a felvilágosultabb generáció igazságérzetét, és az államkassza vagyonát. Ezt bizonyítandó egyre több országban próbálkoznak ezzel.

Kinézete:

http://www.onlyinholland.com/images/cannabis_sativa.jpg


http://www.rehab-center.com/Images/ireland_cannabis.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Cannabis_flowering.jpg

http://sydwalker.info/blog/wp-content/uploads/2009/07/cannabis_bud.jpg

http://www.virginmedia.com/images/cannabis430x300.jpg

http://www.drogvilag.hu/nagykepek/has4.jpg


Az emberi szervezetre gyakorolt hatásai:

Rövid távon: Vérnyomás-szemnyomás csökkenés, Látási nehézségek, Reflexek nagy mértékű elgyengülése, Külvilág érzékelésének csökkenése, Szociális képességek gyengülése...

Hosszú távon: Tüdőrák-Zöld hályog kialakulásának kockázatának növekedése, Memória zavarok, Koordinációs problémák, Pszichikai teljesítő képesség csökkenése, Fáradékonyság-aluszékonyság, Egyes esetekben Alzheimer-kórt is előidézhet...

A rendszeres mindennapi fogyasztás teljes mértékben gátol az egészséges, teljes életben!!!


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy marihuànàt fogyaszto szemèly sosemszenvedett semmifèle ràkban, ès sosem tortent halàleset tuladagolásba, a zöldhàlyog kezelèsère valamint az alzheimer kor megelozesere is használjàk.
A cikk rendesen ki van dolgozva, de ez marta a szememet.
www.20minute.ch

endrew on 2014. február 12. 13:46 írta...

Amilyen pártatlan és tisztán látó a cikk 80%-a, olyannyira elfogult és gépies a szervezetre gyakorolt hatásokról szóló rész...

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 Drog Blog All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com