A világ legnagyobb problémája !


A drogprobléma a világ legnagyobb problémájára mutat: a társadalom nevelés hiányára, illetve ennek az ellensúlyára, az emberek butítására!

(ben69 07. Október. 2009.)



A drogprobléma csak az erre irányuló nevelési, oktatási struktúrák generálásával lehetne kezelhető!!!
Amíg a pár ember képezte világrendszer irányítók, mohóságra épülő érdekeik azt kívánják hogy a társadalom egészségtelen legyen, addig a globális társadalomnevelő rendszer egészségtelenségre nevel.!
Az oktatási rendszer fő funkciója az agyunk mihamarabbi elbutítása, annak érdekében, hogy elvegyék azt a képességünket, aminek fejlesztése az oktatási rendszer egyetlen, legfontosabb feladatának kellene hogy legyen. Ez a dolgok közti összefüggések felismerésére, és azoknak megértésére irányuló készség kifejlesztésére való nevelés lenne. Általános iskolától az egyetemig csak évszámok, és értelmezhetetlen szövegek bemagolására kényszerít, a drága oktatási rendszerünk, míg diplomát nem kapunk a kimosott agyunkért cserébe, miközben senki nem tanít meg az életre, és annak működtetésére!

Az egyenlet megoldása:

Óvoda:
Az óvodának a szociális érzékek kifejlesztése kell céljának legyen, ezt a megoldóképesség fejlesztésére irányuló gyakorlatokkal fűszerezve.
Általános alsó tagozat:
1. osztályban maga az oktatási rendszer bemutatása, és az arra való felkészítés lenne az egyetlen fontos feladat.
Mindezek után mindenféle osztályzási és egyéb a gyerekek megkülönböztetésére irányuló eszközök igénybevétele nélkül, a fejlődésben lévő egyéniségekhez mért egyéni készségek felmérése és fejlesztése lenne a célja. Eközben természetesen belefér a három évbe, hogy megtanítsuk jövőnk magvait az abc-re és a számokra, illetve azok összeadására, kivonására, szorzására.!
Általános felső tagozat:
Egy nem minden napra (hónapokra) lebontott értékelési rendszer segítségével felmért anti-lexikalizált tananyag tanulságot leszűrő, lényegre bontott adatainak megértetése, és a különböző tantárgyainak egymás közti összefüggéseinek felismertetése lenne az egyetlen kötelessége.
Szakközép, szakmunkás első két év:(kötelező jelleggel)
Az általános iskolaihoz hasonló rendszerben a tananyag többi részének leadása, és nem a még egyszeri, még értelmezhetetlenebb formában tálalt beléd sulykolása kellene hogy legyen a célja.
E mellett új értékelés nélküli tantárgyak bevezetése, melyek az életre oktatnak:
-Helyes táplálkozás, higiénia, életvitel
-Szenvedélybetegségek teljes körben és átfogóan
-Jogaink
-Mindennapi gazdálkodás, és gazdaságosság
-Konfliktus kezelés, és emberi kapcsolat ápolás, lelki trauma feldolgozás, alapfokú önalkalmazott pszichológia.
-Kompromisszumok köttetése a természettel
-Önbizalom fejlesztés...
Szakközép iskola második két év:
Az érettségi tanagyag lényegesített, értelmezettebb leadása, és annak tudásának felmérése, és végezetül elismerése.
Szakmunkás képző:
Nagy hangsúlyban a gyakorlatra vetített oktatás, türelemmel, megértetéssel, szakmai háteret adva a tanulónak.
Felső oktatás:
Racionalizálása pár szóban: Lényegesítés, Gyakorlatosítás, Sallangtalanítás...
Egyéb feltételek:
Oktatók csak hitelt érdemlő, kifejlett szociális érzékkel rendelkező, a világot átlátó személyek lehetnek, akik csak igazságra épülő tudást adnak át tanulóiknak.

A drogproblémára vetítve:

Aki vagy akinek ismerőse már próbálta igénybe venni, az állam biztosította, a drogprobléma kezelésére nyújtott segítséget az tudhatja hogy kitörölheti vele a seggét, még akkor is ha az elterelés nevű kiskaput biztosította nekünk, a börtön helyett ami a saját funkcióját sem tudja ellátni, nemhogy egy ennyire komplex probléma kezelésének feladatát.
Ha egy erős igazságérzet igénybevételével nézzük a drogterjesztőket sem ítélhetnénk el, mivel a probléma megszüntetése nem az ő felelősségük, hanem a világ irányítását felvállaló személyeké, illetve azért mert a drogterjesztők nagy része a függőségüktől vezérelve cselekednek, számukra máshogy értelmezett, életellenes dolgokat.
Amennyiben segítséget igényelünk, ha köteleztek rá minket, ha nem, olyan emberektől kapjuk akiknek zömében negyed annyi fingjuk sincs magáról a dologról mint nekünk, meg hát igazából túlzottan nem is érdekli őket a fizetésükön kívül semmi, így eltörpül a probléma ami az hogy még soha el nem gondolkoztak azon hogy hogy lehetne rajtad bármilyen módon is segíteni.
Egy nagy részt szakértőkből, drogosokból, pszichológusokból
álló csoport, különböző kísérleti felméréseket igénybe véve, a célt akarva, létrehozhatna egy alkalmazható komplex több sprektrumú oktatási, nevelési, kezelési tananyagot különböző terápiás és bármilyen más beépülő elemek felhasználásával, egy működő rendszerbe dolgozva, gondosan beépítve a társadalom rendszerbe, ha ez a probléma valakit is aki dönthet ebben egy picit is érdekelne.!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 Drog Blog All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com