Alkohol




Az emberi fogyasztásra alkalmas alkoholokat
etanolnak (etil-alkoholoknak, tiszta szesznek) hívjuk, az oldó szernek használt, a fogyaszthatatlanság érdekében pluszformulákkal ellátott alkoholokat pedig metanolnak (metil-alkoholnak). Különböző laborokban, ahol némely eljárások etil-alkoholt igényelnek, az azzal való visszaélések elkerülése érdekében benzint adnak hozzá.

Az orvostudomány fertőtlenítésre használja.

Az emberi történelmet nem látható messzeségek óta végigkísérő erős kábítószer. Egy a természet által is előállított kémiai vegyület, mely egy természetes kémiai reakció (az erjedés) terméke.
Alkohol tartalmú italok szintetikusan előállított alkoholt is tartalmazhatnak (kommersz szeszes italok), illetve az erjedést elősegítő szintetikus szerek használatával is előállíthatók (tablettás bor).
Tradicionális és gasztronom értékei miatt, de a jelenben inkább csak arra fogva, a magas adóterhe miatt a világ legtöbb részén (mindenhol) legális.

Hatása a boldogság, szomorúság, agresszió (Magyarországon minden harmadik erőszakos bűncselekményt alkohol hatása alatt követnek el), szeretetérzés, önteltség, bátorság, gondolatösszefüggéstelenség érzését okozhatja, egymást váltva bennünk, a motoros képességeinkre mért igen erős befolyással. Egy erős tudatdeformáló szer mely, a lehető legerősebb mértékben befolyásolja tetteinket. Viszonylag gyenge, de sok esetben hatásos igazságszérum. Rendkívül jól oldódnak benne a gátlások, úgyhogy könnyen meglehet hogy te is az alkoholnak köszönheted az életed. További hatásaként saját magát egyre kívánatosabbá teszi a szervezetben, így az amúgy is magas túladagolási esélyét fokozva. Fogyasztása gyakran von maga után rosszullétet.

Rövid idő elteltével okozhat pszichikai függőséget és rendszeres fogyasztása esetén minden eddig ismertnél nagyobb fizikai függőséget, és nagyon erős toleranciát alakít ki a szervezetben.

Kinézete:
Maga az anyag színtelen, jellegzetes szagú, erős marós ízű, illékony folyadék. Általunk használt formái: bor, sör, pálinka, whisky...

http://pctrs.network.hu/clubblogpicture/3/5/_/35868_310983832_big.jpg


Az emberi szervezetre gyakorolt hatásai:

Rövid távon: Kiszáradtság, Szédülés, Reflexek elgyengülése, Vérnyomás csökkenés, Vizelet kiválasztás felgyorsultsága, Testhőmérséklet szabályzásának gátolása, Émelygés..., Nagyobb adag esetén: Hányás, Irreálisan nagymértékű szédülés, Vizelet-széklettartási problémák, Emlékezet kiesés, elájulás...
Túladagolás esetén: Légzés bénulás, Testhő szabályzás sérülése, Eszméletvesztés, Halál...
Szervezetből való távozás következményeként: Kiszáradtság fokozódása, Méreganyaggal telített vizelet, Migrén, Máj-vese fájdalmak, Látás csökkenés, Teljesítőképesség nullázódás, Esetekben hasmenés, Epekiválasztás...
Hosszútávú használata esetén: Vérhas, Nagymértékű agysejtpusztulás, Vesekárosodás, Gyomorfekély, Májzsugor (Magyarországon évente kb. 7000 ember hal meg alkohol okozta májzsugorban.), Idegsejtek folyamatos pusztulása, Bélrendszeri rák kialakulása, Szívinfarktus...
Függőség kialakulása esetén, megvonás következményében: Heves hányási rohamok, Mindenre kiterjedő fizikai fájdalmak, Véres hasmenés..., Előrehaladottabb helyzetekben ezen kívül: Járási nehézségek, Erős remegés-hidegrázás, Halál...

Végszavak:

Hazánk szociális tudatába irreális módon épült be a hosszú évek során az alkohol, melynek egyetlen kulturális alapja a mértéktelen vedelés. Az ezt kiváltó összefüggések meglátása még az én képességeim is meghaladja, de tippelni azért tudok: Talán az okozta ezt a szociális fertőzést hogy régóta szopat minket mindenki, ezért a legkézenfekvőbb drogként az alkohol már túl régóta nyomja el az emberek nyomorúságát annak fokozásával.

Ha egy fiatal tágulni vágyó elme vagy, és még nem fogyasztottál alkoholt (amit kétlek mert szerintem már az első magömlésed (vagy havibajod) beköszöntötte előtt kipróbáltad) akkor ne próbáld ki csak azért mert a szüleid és mindenki ezt vedeli, miközben folyamatosan azzal szekíroznak hogy a drog így rossz, meg úgy rossz, amiben igazuk is van, de ez még nem azt jelenti hogy nem az alkohol az egyik legrosszabb kábítószer.
Valószínűleg létezik a felelős alkoholfogyasztás, csak az ország gyakorlatában nem vállal különösebb szerves meghatározható részt.
Kis mennyiségben az alkohol pozitív élettani hatásai sem ismeretlenek, ami napi egy sört, deci minőségi bort, vagy 3 cl. házi erjesztésű pálinkát jelent, amit ex alkoholistáknak nem ajánlok.
Ha te egyetemista, gimnazista...(eceteráeceterá) vagy aki csak úgy tud szórakozni hogy közben jól bebaszik, ajánlom gondolkozz el rajta, hogy ez tényleg szórakozás-e. Mert lehet hogy gátlás oldás nélkül a problémáid megoldása után sokkal szórakoztatóbb lenne a pöri kiegyensúlyozottságodnak köszönhetően, és még emlékeznél is rá.
Na és most már tényleg végezetül: kis hazánkhoz mért lemaradását az alkoholvedelésben Amerika is próbálja behozni, (ugye az a kurva versenyszellem) a fiatal generációba vetett reményével, ugyanis ontja magából a vedelésről szóló sablon tinivígjátékokat, ami csak reformálja valahogy most már az új nemzedékben annak fontosságát. - (Nem értem hogy ennyi erővel a heroinozásra mért nem buzdít egyetlen vígjáték sem)




1 megjegyzés:

Névtelen írta...

There’s also very helpful guides on avoiding plagiarism, building bibliographies, and using footnotes and end notes. https://imgur.com/a/aHv9jZx https://imgur.com/a/UM5hDBV https://imgur.com/a/aH0346T https://imgur.com/a/AhI428h https://imgur.com/a/Z4jIWrD https://imgur.com/a/o3tif6S https://imgur.com/a/t51TIyt

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 Drog Blog All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com