LSD



Az
LSD (lizergsav-dietilamid)egy a természetben előforduló anyagokból kémiai úton előállított szintetikus sav. Egy pszichotróp kábítószer, amit először az aranyrozsból (a rozson élősködő gombafajból) kivont lizergsavból szintetizált Albert Hoffman.

Alig látható dózisa miatt, a nagy általánosságban papírra, kis darabokra perforált képekre csepegtetik.
Egy másik elterjedt formája a mikrotrinyó, ami egy kis tollhegynyi fekete karika.

Nem okoz a szó szoros értelemben vett hallucinációkat, de érzéki csalódásokat, és illúzió szerű víziókat annál inkább. Közismert neve a trip, ami az utazásszerű élményre utal. Társaságban gyakran idézhet elő folyamatos, mindenen való nevetést. Lelki állapotól, körülményektől függően lehet jó, és rossz élmény is.

Szorosan kapcsolódik fogyasztási kultúrája egy másik anyaghoz, a THC-hoz, ami a marihuana egyetlen, drogként használható aktív, teljesen természetes hatóanyaga, (amit az emberi szervezet is képes kis mennyiségben előállítani). Sokszor csak egy jó szívás adja be a hatását, és ezt követően a szívásnál nem esik jobban, az égvilágon semmi, mindaddig amíg csak be vagy trinyózva.

Nem okoz különösebb toleranciát a szervezetben, így a pszichikai függőség kialakulása is minimális, fizikai függőséget nem okoz.

Kinézete:
Szintelen, szagtalan folyadék, néha barna de ez esetben hatása a 14 - 16 óra helyett, 6 - 7 óráig tart, és sokkal romlékonyabb mint a másik, egyáltalán nem romlékony változata.

http://skeptically.org/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/hofman-1943-bike-blotter.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEQpjp8KQ1DMbZDn_M9oLeWifumr3pjvLd-L5BYpr9NksAZnJIKTOJGCm_P9rw3yk0zs_PJJ9bp_CA1Qvcf1-kqU-q_JxwlbZiRipDo8rmVIea3VEXdEZcivza1KJDPFBO3g4-GVgj78g/s400/lsd_collage2.jpg


Az emberi Pszichére mért hatása:

Módosult, erősen befolyásolt tudatállapot, A fizikai igények minimumra csökkenése, Esetekben paranoia. Előhozhat az arra hajlamosokban egyes lappangó pszichiátriai betegségeket: Skizofrénia, Pánikbetegség, Halálfélelem...

Több év múlva is jelentkezhet használata után egy úgynevezett flashback, ami az élmény újbóli, nem annyi ideig tartó átélésére kényszerít! (Ez egy komoly felelősséget igénylő munka végzése közben, fokozott veszélyességet jelenthet).


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 Drog Blog All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com