Pár feltétel a pszichikai függőség leküzdéséhez




Hát gyerekek megint magam kell elővegyem példaként ehhez és a lelkemet a legjobban fogva tartó narkót az amfetamint:


Kezdetben én is egy másik dologgal fűztem össze ezt a drogot, mint nagyjából mindenki.(Ez a geci anyag minden dolog pillanatnyi élvezeti éretékét fokozza, és ha ezt olyan önmagában is az élvezetet definiáló dolgokkal teszi (pl.:Zene, Szex...) nem csoda ha egy kölcsönhatásként halálosan beleszeretsz.) Rájöttem hogy lehet mindig a lehető legtöbb nálam és így bennem is. Évekig egynapos hétvégéim voltak, amik a péntek délelőttől vasárnap estig vagy hajnalig tartottak. Party, aztán after, aztán party, aztán még egy kis after. Mivel nem olcsó ez az életforma, felelősséget kell vállalni cserében, aminek a rég esedékes következményeit, ha nem szerettem volna vállalni, rá kellet hogy hagyjam nem mindennapi életvitelem. Ez a pénzt, haverokat, bulikat jelentette, de semmi féleképpen sem a narkót, persze a mértéktelenség anyagi vonzata miatt határok közé lett zárva. Amikor felvállaltam magamra a narkót, mint egy meghatározó jelzőt, azt az életforma nevében tettem és érdekes módon csak az nem maradt meg belőle. Hétvégi otthon ülős (pár fős társaságban) narkós lettem, aki csak a hatás kedvéért drogozott megtörhetetlen, rendszerszerűen. Egyre kevésbé elégítette ki az amfetamin a vágyaim, ezért bármennyire is irtóztam tőle (fél évig oda sem néztem, és mindig más adta be), de kipróbáltam vénás fogyasztását. A lehető legelképzelhetetlenebb módon változtatta meg első élményként, az amfetaminnal kapcsolatos benyomásaim. A flash ami a vénába érést követően egyből jelentkezik, új még nem ismert arcait mutatta be a speednek, más értelmet adva neki. Egy év úgy képes volt eltelni hogy a rendszeresség csak pár hétnek tűnt mindenféle bűntudat keltése nélkül és csak néha jól bekészülve döbbentünk rá a mái napig is legjobb barátommal, némi számolgatás után, hogy hogy telnek a hónapok, ha csak a hétvégén élünk egészként. Szomorú tanulság, hogy az évek is legalább ugyanolyan gyorsan telnek és a függőség még akkor is megmarad ha hetekig nem szerzel sehonnan, persze felhívod még anyádat is hogy szervázzon és semmi máson nem jár az eszed, minden szart megveszel még akkor is ha tudod hogy csak át akarnak baszni vele és ha véletlen huzamosabb ideig nem tudnál lőni sehonnan, ezért pár hónapig emberként élsz, az első alkalommal úgyis élsz majd a lehetőséggel. Stádiumok, periódusok vannak, de a meghatározó a rendszeres összefüggés. Az idő csak telik, azt sem tudod már hány év és még mindig ugyanaz az egész. Belátod hogy függő vagy és elkezdesz próbálkozni, de az adott pillanatban nem te fogsz gondolkozni. Egy narkós, narkós marad örökre, esetleg úgy, hogy nem narkózik, de soha sem örökre, ha mégis ő nem úgy könyvelte el előtte azt magában, mert úgy biztos nem menne a kivitelezés.


Ha vágysz a testi-lelki egészségre és szeretnéd lerakni a narkót egy meghatározó, huzamosabb időre, ezeket a feltételeket minden féle képpen be kell tartanod:


-A barátaid, a haverok, minden ami eddig az egyetlen igazi vagyonod képezte teljesen el kell hogy hanyagold. (Ebben segíthet egy lány, vagy fiú akinek kémiája a tiedével egyezik, na meg az igazi szeretet ami hidd el létezik)
-El kell határoznod magadat úgy ahogy még soha senki, és ezt az egészet valahogy magadban helyre tenni.
-Teljesen meg kell változtatnod az életmódod, úgy mintha az egy másik emberé lenne, ezt az egészségre, rendszerre alapozva.
-El kell viselned és fel kell dolgoznod és ahogy csak tudod meg kell oldanod minden lelki bajod, amit ez a szar eddig nagy sikerekkel elnyomott.
-Értelmet kell adnod a létezésednek és gyakorolnod kell a önkifejezést.
-Be kell töltened az időt, amikor a legnagyobb a kísértést, valamivel ami leköt, örömmel tölt, feldob, és értelmet ad mindannak amiért ezt a szart leraktad.

Ha mindezeket betartod van rá esélyed, hogy huzamosabb ideig ráhagyod az önpusztítást, és csökkented a következményeinek kockázatát, de ez ember feletti képességeid kívánja, ami ott van benned és mindenkiben, csak túl mélyen ahhoz hogy bárki egyből megláthassa.



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Teljesen egyetertek veled mindenben.Magam is tul vagyok hasonlo utazasokon, amiknek a vege termeszetesen mindig csalodas lett.Ugy gondolom, hogy aki nem kepes kabitoszerek nelkul teljes, kiegyensulyozott eletet elni, az beteg, es segitsegre van szuksege.Sajnos ez egy olyan vilagmeretu problema, amire talan sosem lesz mar teljeskoru megoldas.A legtobb amit tehetunk, hogy tajekoztatunk, es tanitunk.Gratulalok az oldalhoz.

Buddha

Névtelen írta...

Először is Gratulálok!ez az oldal a leghatásosabb amit ebben a témában eddig olvastam .Jó! mert: ez nem a megszokott tragikus ,tűzzel vassal Először Gratulálok!ez az oldal a leghatásosabb amit ebben a témában eddig olvastam .Jó! mert: ez nem a megszokott tragikus ,tűzzel vassal elrettentő történet vagy leírás,amit az emberek nagy része se látni se hallani pláne olvasni nem akar Szerintem nem sokat ér mikor x szados a kápszer osztályról esetleg y diplomás pszichológus vagy a túladagolt gyerek apja iskolásoknak előadást tart.Lehet ,hogy tudja melyik drog milyen ízű kinézetű a hatásuk tüneteit.A rendőr megtanulta hogyan kell elkapni a terjesztőket,a pszi.tudja hogy alakul ki függőség az apa ,hogy mik azok az árulkodó jelek ,mert ebben van tapasztalatuk .Ezzel viszont mit tudnak elérni? a fiatalok megtanulják fű,bélyeg,cocain,heroin ezt a 4-et tuti . Értik,hogy ez rossz,életveszélyes .-sok pénz,gyilkosság ,hosszú börtön,gengszterek, maffiavezérek veszélyes!!-sok sztár akiket szeretünk használja és lebukott .-színészek,énekesek ,sportolók ,példaképek ki gondolta volna? biztos egyből rászoktak ,mert rá lehet mondták az előadáson.De vannak olyanok akik sikeresek még mindig...érdekes!Pelps a 164x olimpiai bajnok,Bob Marly,Sub bass,Joni depp-na jó de ők csak füveznek azt lehet Hollandiába is-akkor ez nem is olyan gáz-jaja A kokain,heroin meg ezek ami szar -ja azt má lőni kell-azok drogosok!!de a füvescigit bepróbálhatnánk valamikor tesómék már próbálták és röhögtek 3 órán át oszt annyi-:D:D:D:D OK.Na ezt tuti elérték :) felkeltették az érdeklődését 1 csomó 14 évesnek akik előbb utóbb beszívnak ha eddig nem ,mert most már ez az átlag életkor.Középsuliba az 51% már kipróbálta és kb 50.5% folytatja , 4 év alatt az 50 ből 30 bedobja a lasztit meg csatlakozik még hozzá +20% aki kipróbálja a füvet ugyhogy mire eljön megint a kötelező drogmegelőző előadás és a rendőr mutogatja a lefoglalt drogokat 100 gyerkből 70 jobban tudja mi az, mint aki beszél róluk 30 meg lehet ki is próbálna párat közülük.Nemtudom most,mi megy 14-18 éveseknél de mivel a mostani felnik szarok gondolom inkáb speed ,amivel ilyenkorba tényleg nagy szerencse kell hogy normális vonalat intézzenek.Az én tapasztalatom ez. Meg az hogy bár én soha be nem tolnám vénába akár milyen tiszta,sokan 20 évesen már bármien szart kapnak csak ugy hajlandók. ez egyébként főleg B-A-Z megyére érvényes:D

Akira on 2011. augusztus 27. 3:55 írta...

Nagyon hasznos oldal és nagyon meghatározó a témában egyes szám első személyből hallani és látni a dolgokat és ezeket a tapasztalatokat továbbadni. Egy nagyon közeli ember az életemben most próbál átlendülni a kábszeres időszakán - 10 év - és egyre mélyebb hangulatingadozásai vannak. Valahogy sehol sincs ott teljesen és nincs távlati célja... Aztán összehaverkodtunk és vért izzadok, hogy szinten tartsam , de nem fog menni, nincs több energiám... Most nyaralni megy két hétre ahhoz a haverjához akivel elkezdték az egészet... Félek, hogy visszacsúszik és mélyebbre kerül mint előtte... Sokat segít a blogod hogy megértsem mit élhet át. Én magam sohasem éltem ilyen szerekkel (fű kétszer-háromszor), de ez betudható annak, hogy bipoláris elmezavarral kezeltek egy ideig - nekem a testem termelte a saját narkómat. Beteszlek a blogrollba a linkek közé! Szép napot és várjuk a további posztokat!

Unknown on 2019. január 4. 17:47 írta...

Minden esetre ezek mind igazak...és le a kalapal !!! Szép gesztus töled, meg valoszinü hasznos ez az oldal...de mind ez hiàba van ha nincs meg az akaratja anak a bizonyos személjnek...na de ha az akarat meg van akor viszont ot nagyon sok tanàcsra szükség nincsen !!! Az akaratod bàrmiben tud segiteni...ha màr csak ara meg van az akarat hogy oldalakat keres és olvas, akor baràt neked gondod nincsen ;-) csak higyél és bizàl önmagadban maximàlisan és meg làtod hogy minden rendben lesz!!! Enyire egyszerü az egész dolog ;-) Ha meg màr tiszta évekel rendelkezel akor csak is az juson eszedbe mindig hogy menyire erös is voltál edig , mi mindent ki alakitotàl és mind eszt TE nem a szomszéd,nem a baràt,nem a pàrod,sem anyàd,apàd vagy bàrmeik màsik csalàd tagod épitete mind azokat ki!!! És ezért igen is büszke lehetsz ,nagyon is, sajàt magadra mindig !!!! A büszkeség meg elég erös motivàcio.... és miért is dobnàd mind eszt el magadtol ???? Egy apro szikra miat vagy egy hiba,hülye picsa,alaptomos pali miat.... Ne legyél hülye hogy,sajàt büszkeségedet pazarold bàrmire is. Bizál önmagadban mi is bizunk benned,meg magunkban is persze!!! Mutasd meg leg is leg elöször sajàt magadnak hogy igen is van mire büszkélkedned bajtàrsam !!!! Peace and love all ya ;-) Bocsànat a heles iràs miat,nem Magyar suliba jàrtam,tanultam,fejesztem.A sajàt hugom tanitot irni,olvasni Magyarul és nekem enyi, elég is,ugy nagyàbol! Ugyan is aki akarja meg érti aki meg nem, hàt az sajnos , igy jàrt ;-)

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 Drog Blog All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com